4. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZDEN AFYONKARAHİSAR METEOROLOJİ 5. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ'NE ZİYARET

Okulumuz 4. Sınıf öğrencileri ve öğretmenlerince Afyonkarahisar  Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü ziyaret edildi. İlgili kişilerce meteoroloji merkezinin sadece yarın ne giyileceği sorusunu cevaplamanın ötesinde hayatımızın her alanını etkileyen geniş bir skalada hizmet verdiklerini açıklayan bilgiler verildi. Öğrencilerimiz bilgilendirmelerin ardından çeşitli meteorolojide kullanılan çeşitli ölçüm araçlarını tanıdılar ve bunlarla ilgili bilgiler edindiler. Ardından gözetleme odasında belirli basınç seviyelerinde yüksekliğini, bu seviyelerdeki sıcaklık ve nemi, rüzgar yön ve şiddetini ölçerek radyo sinyalleri ile istasyona gelen bilgileri takip ederek keyifli bir şekilde gezilerini tamamladılar.

03-01-202203-01-202203-01-202203-01-202203-01-2022